Nu är fyra finalister klara för utmärkelsen Guldstolen, som delas ut till bästa inredningen av Sveriges Arkitekter. Ett hotell, två krogar och ett budföretag. Se vilka det är.
Publicerat 30 oktober, 2014

Fyra klara för Guldstolen

Nu är fyra finalister klara för utmärkelsen Guldstolen, som delas ut till bästa inredningen av Sveriges Arkitekter. Ett hotell, två krogar och ett budföretag. Se vilka det är.

Utifrån en lista på 46 projekt har juryn stegvis gallrat fram fyra finalister till priset Guldstolen. Sveriges Arkitekter delar ut priset till bästa inredning till någon av dem på Arkitekturgalan 28 november. ”Alla fyra präglas av egensinniga koncept som genomförts utan kompromisser”, kommenterar juryn i ett pressmeddelande. Se nedan vilka de nominerade är.

[ Annons ]

 

Hotell Ett Hem, Stockholm.

Foto: Åke E:son Lindman

Inredningsarkitekt: Ilse Crawford i samarbete med Landström
Arkitekter.
Beställare: Ett Hem.
Juryn: ”Med Ett Hem har inredningsarkitekten försökt besvara frågan vad det innebär att vara hemma, fast borta”, skriver juryn. Den pekar också på arkitektens ”väl utvecklade sinne för harmoniska färg- och materialkombinationer” och på urvalet av samtidskonst.”

Restaurang SK Mat & Människor, Göteborg.

Foto: Mikael Olsson/Ulf Celander

Inredningsarkitekt: Fredrik Hansson A MSA, Okidoki Arkitekter.
Beställare: Götaplatsgruppen Restauranger.
Juryn nominerar SK Mat & Människor för att upphovsmännen ”lagt tröttsam storytelling åt sidan till förmån för lyx utan överdåd och gedigna, bekanta material som kommit till användning i oprövade sammanhang”

Ryska Posten, budföretag i Stockholm.

Foto: Robin Hayes

Inredningsarkitekt: Leonardo Beccari A MSA. Vida arkitektkontor.
Beställare: Ryska Posten.
Juryn: ”En hopplöst djup lokal, som kunde ha blivit ett mörkt lager, har av arkitekterna förvandlats till en ljus och karaktärsstark lokal som fungerar som symbol för företaget.”

Oaxen Krog & Slip, Stockholm.

Foto: Åke E:son Lindman

Inredningsarkitekt: Agneta Pettersson SIR/MSA.
Beställare: Oaxen krog.
Juryn: ”Gestaltningen är tydlig och har blivit välgörande kontrastrik tack vare en väl avvägd balans mellan råa och bearbetade material”.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]