[ Annons ]

Ännu ett IT-företag flyttar in i Nod i Kista. Futjitsu Sverige har tecknat kontrakt med Atrium Ljungberg om cirka 4 000 kvadratmeter.
Publicerat 4 december, 2014

Fujitsu till Nod i Kista

Ännu ett IT-företag flyttar in i Nod i Kista. Futjitsu Sverige har tecknat kontrakt med Atrium Ljungberg om cirka 4 000 kvadratmeter.

IT-företaget Fujitsu i Sverige flyttar den 1 oktober 2015 sitt svenska huvudkontor till Nod i Kista. De nya lokalerna kommer bestå av både kontor och showroom.

[ Annons ]

– Kista är ett av världens största it-kluster och Nod är en unik plats där samarbeten mellan utbildning, forskning, näringsliv kan stärkas och utvecklas. Det skapar stora affärsmöjligheter för oss, säger Conway Kosi, vd för Fujitsu Sverige.

Förutom hyresavtalet med Futjitsu Sverige har Atrium Ljungberg tecknat nya kontrakt med ett flertal mindre it-företag och organisationer som Indpro, Creant, Bisnis Partner Group, Screen Interaction, Retune och Qamcom om totalt cirka 1 300 kvadratmeter.

Efter de senaste tecknade kontrakten har Nod en total ekonomisk uthyrningsgrad på 75 procent.
– Visionen för Nod har sedan start varit att skapa en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Vi lade grunden genom att Stockholms universitet etablerade sig. Deras institution för data- och systemvetenskap (DSV) och flera andra aktörer är redan i full gång med sina verksamheter. Nu fyller vi på med starka aktörer inom näringslivet och är mycket glada över att Fujitsu och många andra väljer att flytta hit, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Största hyresgästen i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Hyresgäster sedan tidigare är eGovlab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Cornerstone, SenseGraphics, restaurangen Eatery och gymmet Member 24.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]