Publicerat 14 maj, 2020

Fri hemkörning och livekonserter på nätet

Många fastighetsägare tar nu initiativ för att stötta stötta lokalsamhället – såväl boende som näringsliv. Grosvenor Europe och Atrium Ljungberg är två exempel på bolag som erbjuder fri hemkörning av varor.

Grosvenor Europe äger och utvecklar sex centrumfastigheter i Sverige. Där har man hittat lite olika lösningar för att underlätta handeln när nu många människor drar sig för att besöka centrumanläggningarna.

– Då våra fastigheter fungerar som lokala stadskärnor har de en mycket viktig roll även i kristider. Vi arbetar därför aktivt med att utveckla olika initiativ i samarbete med våra hyresgäster, lokala föreningar och aktuella kommuner för att stötta boende i lokalområdet med utökad service och som därmed även stöttar hyresgästerna, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

I Lidingö Centrum har det lokala näringslivet och Lidingö Stad dragit igång initiativet Näringslivsbilen. Personer som inte kan besöka centrumet kan beställa hem varor och få dem gratis hemkörda på vardagar. I Skärholmen Centrum lanseras i veckan en liknande tjänst där det främst handlar om fri hemkörning av mat från de restauranger som finns i Centrum. I Haninge Centrum finns långt gångna planer på att arrangera en livesänd konsert på Haninge Centrums Instagramkonto och senare i veckan införs även fri hemleverans av mat från centrumets restauranger och caféer. Och i Burlöv Center har Grosvenor Europe hittat ett samarbete med Hyundai Arlöv där det går att få varor fritt hemkörda med elbil eller elcykel

– Våra initiativ har fått mycket uppskattning från såväl boende i närområdet som det lokala näringslivet. Vi får många spontana positiva kommentarer och under Påsken var det flera personer som använde våra tjänster för att skicka en hälsning med god mat eller något annat till en släkting eller vän som de inte kunde besöka på grund av den pågående pandemin, säger Carl Strufve.

På liknande sätt ser det ut på flera håll. Cykelbudet Movebybike har tappat en del uppdrag i pandemins spår, men fått nya tack vara samarbetet med Atrium Ljungberg. I Sickla köpkvarter erbjuds kunderna nu nu fri hemleverans. Vill man komma ut i friska luften men inte vill gå in i butiker så finns också en ”pick up-service” där personal plockar ihop varorna och levererar utomhus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]