Fredrik Wirdenius, VD Vasakronan tar emot NMC´s vandringspris på NMC Hållbart ledarskap den 9 oktober 2019 i Bryggarsalen, Stockholm
Publicerat 10 oktober, 2019

Fredrik Wirdenius prisas för hållbart ledarskap

Det är för sitt sätt att driva hållbarhetsarbetet som en integrerad del av verksamheten med modet att sätta ambitiösa mål som Vasakronans avgående vd Fredrik Wirdenius i onsdags fick ta emot priset Hållbart Ledarskap 2019.

Det är NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv som varje år delar ut priset Hållbart Ledarskap. I år valde man att uppmärksamma hur Vasakronans hållbarhetsinsatser gett ringar på vattnet internationellt genom att företaget har positionerat sig i toppskiktet på den globala branschrankningen.

[ Annons ]

– Det här måste vara ett av de finaste pris man kan få och jag känner mig oerhört stolt. Jag har haft förmånen att jobba på ett företag som legat i framkant gällande hållbarhet och det har varit lätt att vara Vd för ett bolag som har hållbarhet i kulturen, sa Fredrik Wirdenius när han tog emot priset under NMC:s gala i Bryggarsalen i Stockholm.

Årets andra två slutkandidater var Petra Wadström, grundare och VD på Solvatten, och Per Strömberg, Koncernchef/CEO på ICA Gruppen.

– Det som gör att Fredrik Wirdenius får priset i år är hans mod att integrera hållbarhet i den dagliga verksamheten och förmåga att sätta tuffa mål. Han nyttjar sin roll som företagsledare väl för att påverka och inspirera andra både i Sverige men också internationellt, säger Charlotta Szczepanowski, NMC:s ordförande och tillika jurymedlem.

Juryns motivering lyder:
”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har lagt stor vikt vid att se till att hållbarhet utgör en integrerad del av verksamheten och att det berör alla. För honom är det självklart att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och han har inte duckat för att sätta ambitiösa hållbarhetsmål som många – både inom och utom organisationen – tyckt är näst intill orealistiska. Han ser sin betydelse som aktör inom fastighetsbranschen för att kunna påverka och inspirera andra – både kunder, konkurrenter och investerare med flera. Detta sammantaget har gett ringar på vattnet internationellt genom att företaget har positionerat sig i toppskiktet på den globala branschrankningen.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]