[ Annons ]

Niklas Evheden och Hans Wallenstam. Foto: Wallenstam
Publicerat 27 april, 2022

Från delikatesser till stoppbollar

Den tillfälliga saluhallen på Östermalms torg monterades ned och flyttades till västkusten. Men namnet återuppstod – när Östermalmshallens padel öppnade i Mölnlycke.

När renoveringen av den klassiska Östermalmshallen var färdig under 2021 monterades den  2 000 kvadratmeter stora tillfälliga saluhallen på Östermalms torg ned. Delarna packades sedan in i miljöcertifierade lastbilar som kördes med vegetabiliskt HVO-bränsle till västkusten. 

På plats i Mölnlycke monterades den upp igen och har nu fått helt nya användningsområden. Innanför väggarna finns nu sex padelbanor och en restaurang. Namnet på den nya anläggningen? Östermalmshallens padel, så klart.

[ Annons ]

Hans Wallenstam, vd för fastighetsbolaget Wallenstam, är stolt över projektet.

– Vi är både glada och väldigt stolta över att ha hittat en långsiktigt hållbar lösning för byggnaden som nu får nytt liv genom att bli Sveriges snyggaste padelhall. Det är ett hållbart projekt från start till mål och ett av Sveriges största återbruksprojekt där en unikt stor byggnad kunnat återanvändas för ett nytt syfte, säger han.

För att rymma padelhallen höjdes taket i Östermalmshallen med två meter. Foto: Wallenstam.

Hållbarhet och återbruk har varit en ledstjärna genom hela projektet. Inredning och allt annat material har återbrukats, återvunnits och sålts.

– Roligt att nu ha full verksamhet. Vi erbjuder sex fina dubbelbanor med generös takhöjd, bra belysning och enkel bokning via Matchi. I restaurangen kommer det serveras frukost, lunch och middag, vi planerar även för häftiga skräddarsydda event med padel, trevligt umgänge och god mat i restaurangen, säger Niklas Evheden, som driver Östermalmshallens Padel.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]