[ Annons ]

Utökad handel, två stadsmässiga torg och uppfräschade kontor – nu tar nya Hornstull form. Bakom utvecklingen står Bonnier Fastigheter tillsammans med Stockholms stad och SL.
Publicerat 10 maj, 2011

Framtidens Hornstull tar form

Utökad handel, två stadsmässiga torg och uppfräschade kontor – nu tar nya Hornstull form. Bakom utvecklingen står Bonnier Fastigheter tillsammans med Stockholms stad och SL.

Syftet med utvecklingen är att Hornstull ska bli ett attraktivt stadsdelscentrum för de som bor, arbetar och som dagligen passerar. Ledstjärnan för arbetet är att Hornstulls karaktär och själ ska bevaras och vidareutvecklas. Bevarande och förnyelse ska bilda en ny spännande helhet. Invigningen av handelsplatsen beräknas till maj år 2013.

[ Annons ]

– Vi förvärvade dessa fastigheter 2008 då vi såg en stor potential i Hornstull. Sedan dess har vi arbetat med att få rätt utformning på detta projekt för att förstärka och komplettera områdets speciella karaktär. Det känns mycket roligt att nu kunna starta ett projekt som vi tror kommer att sätta Hornstull på kartan som en av Stockholms mest spännande och levande mötesplatser, säger Bonnier Fastigheters VD Tomas Hermansson.

Målet är att Hornstull ska bli ett attraktivt stadsdelscentrum

Till nyheterna hör en handelsplats om 11 000 kvadratmeter i två plan som kommer att bestå av omkring 40 butiker, caféer och restauranger. Det mest spektakulära är det nya tillskottet i stadsbilden, den nya fondbyggnaden i tre plan, ritad av Wester + Elsner. Här kommer en restaurang med tillhörande bar att etablera sig.

– När Stockholm växer är det viktigt att stadens traditionella mötesplatser också får uppmärksamhet och förbättras. Nu tar Stockholms stad, tillsammans med Bonnier Fastigheter och SL, sig an uppgiften att skapa ett än mer attraktivt Hornstull genom öppnandet av fler restauranger, en modernisering av T-banestationen samt förbättrad tillgänglighet i området, säger Finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Torgbild från Hornsbruksgatan

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]