Publicerat 31 januari, 2019

Framgångsrik terapi för byggbranschen

Projektet Byggterapi, som ska lyfta fördelarna med att arbeta i byggbranschen, lanserades vid årsskiftet. Redan nu är alla platser fullbokade.

Sverige bygger ut är ett projekt som drivs av Solna stad i samverkan med Nacka kommun, Värmdö kommun, Sundbybergs stad och Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN). Utbildningen Byggterapi pågår under drygt ett år på Yrkesplugget i Bromma och har utformats tillsammans med bland annat NCC och Skanska vilket innebär en ökad matchningsgrad mellan byggbranschens behov och arbetskraftens kompetens.

[ Annons ]

– Vi ville lyfta det som är bra med byggbranschen; att man får jobba med händerna och med kroppen och se sitt arbete växa fram. Därför bestämde vi oss för att prata om byggutbildningen som Byggterapi. Det har varit en fantastisk respons från både bransch och de som har provat Byggterapi, säger Zandra Lövgren projektledare för Sverige bygger ut.

I projektet Där bland samverkan och matchning mot branschen där möjligheten ges att träffa branschfolk och befintliga yrkesarbetare genom de informationsevent som hålls inför den kommande utbildningen.

– Kampanjen har verkligen tilltalat en annan grupp av sökande varav många är kvinnor. Vi vet att rekryteringsbasen till byggyrken generellt är snäv och med Byggterapi har fler fått upp ögonen för branschen och möjligheterna inom bygg. Vi kommer nu tillsammans med bland annat Yrkesplugget, vår utbildningspartner, att titta på hur Byggterapi som modell skulle kunna fungera i en ordinarie verksamhet och hur det kan formaliseras, säger Zandra Lövgren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]