I Gallerian i Stockholm visas den prestigefyllda World Press Photo-utställningen fram till den 18 september. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 5 september, 2016

Fotoutställning flyttar in i Gallerian

Den prestigefyllda fototävlingen World Press Photo har kommit till Sverige. Den visas gratis för allmänheten i Gallerian i Urban Escape-området i Stockholm under tre veckor.

Utställningen turnerar världen runt och visas i över 100 städer i 45 länder. Nu har turen kommit till Sverige och Stockholm där den under tre veckor får ta plats i Gallerian i Urban Escape.

[ Annons ]

– Det är andra gången vi välkomnar Word Press Photo till Gallerian. Det var enormt uppskattat av våra besökare sist. Årets utställning berör på djupet och att vandra genom ett helt nyhetsår återgett av dessa otroligt skickliga fotografer är verkligen en upplevelse, säger Åsa Bergendorf, marknadsansvarig Gallerian, AMF Fastigheter.

På AMF Fastigheter arbetar man aktivt med att få in kulturen i staden och skapa platser där folk vill vara.

– Vi måste våga prova nytt. Att ha en fotoutställning i en galleria är inte det människor förväntar sig, men det öppnar upp för fler människor som vanligtvis inte hade sett utställningen att få ta del av den, säger Åsa Bergendorf.

I år syns ett stort fokus på flyktingströmmarna och klimathotet bland de 155 vinnarbilderna. Närmare 6000 pressfotografer från 128 länder har lämnat in över 82 000 bidrag.

I årets upplaga har hela fyra svenska fotografer valts ut bland vinnarna, vilket är rekord för tävlingen. De svenska fotograferna Magnus Wennman (Aftonbladet), Jonas Lindkvist (DN), Paul Hansen (DN) och Niclas Hammarström (frilans) har alla fått pris i olika kategorier.

World Press Photo är kostnadsfri och kan besökas under Gallerians ordinarie öppettider. Utställningen pågår till och med 18 september och är ett samarbete mellan Gallerian, Canon och World Press Photo.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]