Laguppställning från Fisksätra Games 2017
Publicerat 31 augusti, 2018

Fotbollen stärker området

På lördag är det final i Fisksätra Games – fotbollsturneringen som Stena Fastigheter ser som en del i sitt arbete för att stärka ungdomar och demokrati i området.

Hela veckan har turneringen pågått ute i Fisksätra, Nacka. På Stena Fastigheter ser man möjligheten att använda fotbollen som ett konkret sätt att visa hur barn och ungdomar kan påverka sitt närområde.

[ Annons ]

– För tredje året i rad gör vi demokrati av fotboll, där vi låter barn och ungdomar ”reppa” sitt område i en fotbollsturnering i Fisksätra för att visa att deras röst spelar roll, säger Mikael Svenske, kommunikatör på Stena Fastigheter Stockholm.

Liksom förra året passar bolaget på att uppmärksamma sophanteringen, ett välkänt problem som varje år kostar onödiga miljoner i Fisksätra.

– Under hela veckan kommer vi på olika sätt att mellan matcherna utbilda barn och unga i vikten av rätt sophantering. Så kan mer pengar gå till roligare saker! Hela veckan är barn och ungas möjligheter att påverka genomgående, och allt arbete – från projektledning till att vara domare och funktionär – görs av unga från Fisksätra. Detta för att ge unga entreprenörsanda och möjligheter till arbetslivserfarenhet, säger Mikael Svenske.

Ett annat syfte är att ge mer plats åt unga tjejer i offentliga rum och synliggöra tjejer i området på platser där de annars inte får lika stort utrymme som killar.

– Även om turneringen mest handlar om att ge barn och unga i Fisksätra möjlighet att påverka, så handlar det också om att förändra hur omvärlden ser på Fisksätra, och därigenom hur de ger barn och unga därifrån möjligheter, säger Mikael Svenske med en uppmaning att komma och kolla.

Finalspelet börjar klockan 15 på lördag och avslutas med prisutdelning och en stor folkfest med artister på Fisksätra Folkets Hus.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]