Sturegatan i centrala Sundbyberg. Foto: Wikipedia.
Publicerat 27 januari, 2016

Förvaltaren höjer hyran med 0,72 procent

Bostadshyran för cirka 8000 av Förvaltarens hyresgäster i Sundbyberg står nu klar. Hyran kommer under 2016 att höjas med 45 kronor per lägenhet och månad, vilket innebär en genomsnittlig höjning på 0,72 procent.

– Hyreshöjningen är rimlig för våra hyresgäster. Å andra sidan ser vi hur våra kostnader för att ta hand om husen ökar med mer än så, säger Karin Strömberg Ekström, chef för Förvaltning och Uthyrning på Fastighets AB Förvaltaren, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

De senaste åren har bolaget lyckats öka underhållet till över 150 miljoner kronor per år, och för 2015 till cirka 210 miljoner kronor, genom effektiviseringar, förvaltning och projekt med egna medarbetare, omförhandingar av avtal med entreprenörer och en i grunden stark ekonomi har möjliggjort detta, menar bolaget.

– Samtidigt gör den lägre hyreshöjningen att vi inte kan genomföra alla de underhållsåtgärder som skulle behövas – och som efterfrågas av våra hyresgäster, säger Karin Strömberg Ekström.

Hyreshöjningarna har de senaste åren varit på en nivå som inte matchar kostnadsökningarna och de växande behoven av underhåll i Förvaltarens fastigheter. Trots det har Förvaltaren bland de nöjdaste kunderna i allmännyttan.

– Vi kommer givetvis att göra allt för att få ut så mycket som möjligt av varje krona under 2016. Vi vet att många kundnära förbättringar uppskattas av våra hyresgäster, säger Karin Strömberg Ekström.

Hyreshöjningen på 0,72 % kommer att fördelas som en höjning per lägenhet med 45 kronor per månad retroaktivt från 1 januari. Höjningen debiteras första gången på hyresavin för mars månads hyra, vilken skickas ut till hyresgästerna runt den 10 februari.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]