[ Annons ]

Hedi Kurda Foto: Crelle Photography
Publicerat 6 december, 2017

Investerar stort i förmedlingsuppstickare

Intresset för den snabbt växande plattformsekonomin är stort i fastighetsbranschen. Nu investerar två av Linköpings större fastighetsägare i proptechbolaget HomeQ.

Fastighetstidningen har tidigare berättat om Linköpingbaserade företaget HomeQ. Ett snabbt växande bolag inom den så kallade plattformsekonomin som utvecklat en digital plattform mellan fastighetsägare och hyresgäster. Ambitionen är att med algoritmer, datasökningar och digitala kontrakt ta upp konkurrensen med de kommunala bostadsförmedlingarna. På sajten lägger anslutna hyresvärdar ut sina lediga lägenheter och kriterier för presumtiva hyresgäster. Bolagets mjukvara automatiserar sedan hela uthyrningsprocessen.

[ Annons ]

Nu har bolaget förstärkts med kapital från två av Linköpings största fastighetsägare med över 1000 lägenheter i portföljen, Centrum Förvaltning och Vasaparken.

Självförtroendet i det unga bolaget är det inget fel på.

– Plattformar och automation är en naturkraft som inte går att stoppa. De kommer leta sig in i alla delar av ekonomin och fastighetsbranschen står på tur, säger Hedi Kurda, grundare av HomeQ.

Enligt uppgift ett betydande belopp via en riktad nyemission av stamaktier. Investerarna tar även plats i bolagets styrelse.

– Vi har själva varit kunder av HomeQ:s plattform sedan starten och såg vilken skillnad det gjorde för vår egna process. Den nya plattformsekonomin börjar komma till fastighetsbranschen och vi är övertygade om att HomeQ kommer vara en stor spelare i det fältet, säger Eddie Åhman VD på Centrum Förvaltning.

HomeQ har lanserats i Linköping, Norrköping och Eskilstuna.

Enligt Hedi Kurda förs samtal med ytterligare ett antal investerare. Pengar som han vill använda för expansion och nyrekrytering.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]