[ Annons ]

Publicerat 13 maj, 2016

Fortsatt prisökning på bostadsrätter

Även om ökningstakten stannat av något i de tre största städerna steg bostadsrättspriserna med en procent i landet. Det visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.

På årsbasis fortsätter prisökningen att vara på en hög nivå, för bostadsrätter 13 procent och för villor 11 procent. Däremot har bostadsrättspriserna stannat av något i Stockholm, liksom i centrala Göteborg och Stor-Malmö.

[ Annons ]

– Det är speciellt intressant att bostadsrättspriserna rört sig långsamt i Stor-Stockholm eftersom ungefär 4 av 10 lägenheter som säljs i Sverige finns där, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Han menar att Sett över året är uppgångarna mätt i kronor ändå anmärkningsvärda. För bostadsrätter är uppgången i Stor-Stockholm 400 000 kronor, i Stor-Göteborg 280 000 kronor och och i Stor-Malmö 170 000 kronor.

– Under april såg vi en stor tillströmning av nya bostäder till försäljning. Nu går vi in i en av årets mest intensiva perioder på bostadsmarknaden. Och den tidiga sommaren kan få villautbudet att öka extra mycket eftersom många vill sälja när trädgården visar sig från sin bästa sida, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]