[ Annons ]

Publicerat 13 november, 2015

Fortsatt behov av fler unga i branschen

Nytt kollektivavtal gör det möjligt att fånga in den unga arbetskraften.

Diös fastigheter var snabbt ute när ett särskilt kollektivavtal för arbetande studenter introducerades för ett år sedan. Nu fortsätter bolaget med en rad nya anställningar.

[ Annons ]

– Vi tar emot studenter som får pröva på olika typer av jobb inom ekonomifunktionen utifrån deras intresse och kunskap, säger Annie Skoglund, HR-generalist på Diös.

Under avtalsperioden, som sträcker sig terminsvis, får studenten jobba max 15 timmar i veckan. För de företag som testat kollektivavtalet har detta visat sig vara ett framgångsrikt sätt att knyta till sig unga förmågor innan de försvinner till andra branscher. Efter den första vändan har fyra av sex studenter som omfattas av avtalet fått anställningar.

Rekryteringsproblem har funnits en längre tid i fastighetsbranschen där pensionsavgångar står för dörren för många av de cirka 60 ?000 medarbetarna. Det är framför allt unga fastighetsingenjörer och fastighetstekniker som branschen lider brist på. Utvecklingen går sakta, men i positiv riktning. Medelåldern för tjänstemän har på tio år sjunkit från 47,3 till 46,8.

47 år är medelåldern i branschen.
Procent av de anställda inom fastighetsbranschen i sina respektive ålderskategorier. 47 år är medelåldern i branschen.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]