[ Annons ]

Från och med 1 september ges medarbetarna i Järfällahus möjligheter att själva planera sin arbetstid med hänsyn till verksamhetens krav och deras egna behov och förväntningar.
Publicerat 13 september, 2023

Förtroendearbetstid ska ge mer frihet och ansvar

Som ett sätt att behålla medarbetare och locka till sig nya har Järfällahus kollektivanställda från och med september förtroendearbetstid. Detta för att de ska kunna planera sin arbetsdag bättre.

Införandet av förtroendearbetstid är resultatet av ett samarbete mellan arbetsgivaren och Fastighetsanställdas förbund och en gemensam önskan att ge medarbetarna möjligheten att kunna ta ett större ansvar för planering av sin arbetsdag.

Beslutet har föregåtts av en noggrann prövotid på 1,5 år, under vilken arbetsgivaren och Fastighetsanställdas förbund har samarbetat för att utvärdera dess effekter. Medarbetare har vid avstämningar uttryckt sitt önskemål om att få fortsätta med förtroendearbetstiden och därför kom parterna överens om en permanent lösning.

[ Annons ]

— Samtliga medlemmar har under prövotiden varit positiva och tyckt att det inneburit en större möjlighet att planera sin tid. Med förtroendearbetstid blir det nu möjligt för dem att balansera arbete och fritid på ett bättre sätt, säger Annika Håkansson, Järfällahus fackliga representant för Fastighetsanställdas förbund, i en kommentar.

Förtroendearbetstid är en arbetstidsmodell som ger anställda en ökad frihet att själva disponera sin arbetstid med hänsyn till verksamhetens krav, förväntningar och behov. Detta sker i nära samarbete mellan arbetsgivaren och medarbetaren genom kontinuerliga dialoger om arbetsmängd och arbetstidsplanering.

— Järfällahus strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som kan locka nya och behålla våra befintliga medarbetare i branschen. Vi vill därför ge våra kollektivanställda medarbetare samma förutsättningar som våra tjänstemän att kunna planera sin arbetstid. Dagens arbetsliv präglas av snabb förändring och större flexibilitet och vi vill vara en arbetsgivare som är anpassad till den moderna tidens behov, kommenterar Jennie Sahlsten, vd på Järfällahus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]