Publicerat 11 november, 2020

Fortinova lämnar inga pengar på bordet, neutralt råd – Affärsvärlden

Fortinova är det tredje fastighetsbolaget som söker sig till börsen på kort tid. Fortinova äger hyresrätter i västra Sverige och med pengarna från noteringen bör det finnas möjligheter att mer än dubblera fastighetsbeståndet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Bolaget ska ta in omkring 700 miljoner kronor i samband med en notering på First North. Tecknar aktier gör bland annat ICA-handlarna och Balder som efter det kommer äga 17 respektive 10 procent av kapitalet. Grundarna behåller 9 procent.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om ett komplext erbjudande, då det är en intervall i teckningskursen och en övertilldelningsoption kan tillkomma.

Affärsvärlden bedömer att detta är den tredje fastighetsnoteringen på kort tid där ingen större uppsida lämnats till den som tecknar aktien.

"Vi skulle inte avråda den som vill ta rygg på Erik Selin att likt Balder teckna aktier i Fortinova. Vi avstår dock och stannar med ett neutralt råd på aktien", skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]