Publicerat 7 maj, 2021

Fortinova köper fastighetsportfölj i Skaraborg för 506 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Fortinova har ingått avtal med Jättadalen Förvaltnings om förvärv av 30 fastigheter med 399 lägenheter samt ett 30-tal lokaler. Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 506 miljoner kronor före justering för latent skatt.

"Vi är glada att ta klivet in på en ny delmarknad, genom förvärvet av ett så välskött bolag som Jättadalen. Vi bedömer att det kommer att öppna ytterligare dörrar för vår fortsatta expansion i västra Sverige. Genom att vi övertar organisationen så får vi ett flertal nya medarbetare som vi välkomnar till Fortinova. I många hänseenden är Jättadalens bestånd likt det vi äger idag och det är någonting vi är vana vid att utveckla och förvalta", säger Anders Valdemarsson, vice vd och transaktionsansvarig för Fortinova Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Beståndet som till större del är uppfört i slutet av 80-talet och början av 90-talet ligger i Skövde, Götene, Tibro och Vara kommun. Den uthyrningsbara arean är cirka 42 000 kvadratmeter med ett hyresvärde om cirka 44 miljoner kronor.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]