Försvarsmaktens och Fortifikationsverkets nuvarande högkvarter är beläget på Lidingövägen i Stockholm. Foto: Försvarsmakten
Publicerat 29 augusti, 2018

Försvarsmakten överväger flytt till Barkarbystaden

Försvarsmakten och Fortifikationsverket överväger att flytta sitt högkvarter på Lidingövägen i Stockholm. Förstavalet är en fastighet i Barkarbystaden i Järfälla kommun.

Därför tecknar de tre parterna ett intentionsavtal, vilket innebär att en förstudie inleds för att utreda om en eventuell flytt til Barkarbystaden går att genomföra.

[ Annons ]

Fastigheten i fråga är Barkarby 4:1, som idag ägs av Fortifikationsverket och ligger i direkt anslutning till nya tunnelbanestationen Barkarbystaden.

– Att Järfälla är Försvarsmaktens och Fortifikationsverkets förstahandsval för att genomföra en förstudie av en eventuell flytt visar på platsens attraktionskraft och att den tillväxtinriktade politik vi för ger resultat, säger Claes Thunblad (S), ordförande för kommunstyrelsen i Järfälla.

Beslut om att teckna intentionsavtal tas av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 september. Förstudien beräknas pågå under ett års tid från och med hösten 2018.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]