Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR menar att hyresnämndens första avgörande är ett bevis på att strandningen var nödvändig.
Publicerat 25 april, 2016

Första hyrorna klara efter strandningen i Göteborg

Hyresnämnden gick på Fastighetsägarnas linje i det första avgörandet efter vinterns massiva strandning i Göteborg. ”Ett kvitto på att beslutat att stranda förhandlingarna var riktigt”, säger Fastighetsägarna GFR:s affärschef.

Hyreshöjningarna för de första lägenheterna som prövats i Göteborg blir 1,2 procent. För 23 av de 25 lägenheterna som prövats blir höjningen 1,2 procent, exakt vad Fastighetsägarna yrkade. Det står klart när hyresnämnden på måndagen meddelade sitt beslut i den första prövningen. Fastighetsägarna är nöjda med beslutet.

[ Annons ]

– Det är ett kvitto på att beslutet att stranda förhandlingarna var riktigt, menar Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR och fortsätter;

– Hyresgästföreningens sista bud på 0,42 procent var inte rimligt. Detta visar att Hyresgästföreningen inte förhandlat utifrån bruksvärdet utan låtit de kommunägda bolagens hyresjusteringar vara normerande. Det här beslutet blir vägledande för de fortsatta prövningarna, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

För två av lägenheterna som prövats blev höjningen 0,3 procent.

Hyresnämndens beslut innebär att hyreshöjningarna gäller från den 1 juni 2016. Den första prövningen gällde 25 av de totalt 43 000 lägenheter som omfattas av vinterns strandade hyresförhandlingar mellan Hyregästföreningen och Fastighetsägarna GFR.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]