[ Annons ]

Publicerat 2 juli, 2013

Första hyrorna i Varberg klara – nu väntar överklagande

I februari strandades hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Varberg. De bud som parterna lade var helt enkelt för långt från varandra för att kunna nå en överenskommelse. Frågan fördes vidare till Hyresnämnden som under tisdagen 2 juli kom med sitt beslut. Sex lägenheter får oförändrad hyra för 2013. Fem lägenheter får en höjning på […]

I februari strandades hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna i Varberg. De bud som parterna lade var helt enkelt för långt från varandra för att kunna nå en överenskommelse. Frågan fördes vidare till Hyresnämnden som under tisdagen 2 juli kom med sitt beslut. Sex lägenheter får oförändrad hyra för 2013. Fem lägenheter får en höjning på fyra procent medan två lägenheter får en höjning på sex procent. Höjningarna gäller från den 1 april i år. På Fastighetsägarna är man delvis nöjda med beslutet.

[ Annons ]

– Vi är så klart nöjda med de höjningar på 4 och 6 procent men mindre nöjda med de nollprocentiga hyreshöjningnar. De kommer vi att överklaga, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR som menar att domen är principiellt viktig.

Även på hyresgästföreningen planerar man att överklaga beslutet.
–  Vi kommer nu att överklaga delar av beslutet till Svea hovrätt. Samtidigt hoppas jag att Fastighetsägarna med tanke på det här beslutet nu tar sig en ordentlig funderare över hur de tänker sig att de framtida förhandlingarna i Varberg ska fortgå, säger Conny Borup.

Hyresnämnden har som underlag, tillsammans med Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen, gjort besiktningar i flera lägenheter i de fyra fastigheter som först prövats. Vid besiktningarna har Hyresnämnden tittat på läge, standard och förvaltningskvalitet, faktorer som ligger till grund för Hyresnämndens bedömning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]