[ Annons ]

NCC har tecknat första hyresavtalet i kontors- och handelsfastigheten Torsplan som NCC bygger i nya Hagastaden. Hyresgäst är PrisXtra. Byggnaden miljöklassas enligt BREEAM.
Publicerat 6 april, 2011

Första hyresgästen klart för NCC:s byggnad i Hagastaden

NCC har tecknat första hyresavtalet i kontors- och handelsfastigheten Torsplan som NCC bygger i nya Hagastaden. Hyresgäst är PrisXtra. Byggnaden miljöklassas enligt BREEAM.

I sommar planerar NCC att starta bygget av nya stadsdelen Hagastaden vid Norra Stationsområdet. Då uppförs den första byggnaden – en handels- och kontorsfastighet intill blivande Tors Torn. Redan nu är uthyrning i full gång av lokaler för 11 000 kvadratmeter handel och 20 000 kvadratmeter kontor.

[ Annons ]

– PrisXtra är en väletablerad mataffär i Norrtull så många kunder blir glada med oss att butiken stannar kvar i området och flyttar till vår nya fastighet. Uthyrningen visar att det är ett attraktivt område och vi lägger nu grunden för ett bra utbud. Det finns plats för ett tiotal butiker till och kontor för 1400 personer så vi för en dialog med flera intressenter, säger Fredrik Hemborg, regionchef NCC Property Development.

Fastigheten Torsplan tar hänsyn till miljön på många sätt. Den blir en GreenBuilding med ett energibehov som är minst 25 procent lägre än normen och miljöklassas enligt det internationella klassificeringssystemet BREEAM för nivå ”Excellent”, som innebär en rad miljöfrämjande åtgärder. NCC utbildar också hyresgästerna i hur de använder lokalerna miljömedvetet.

– Huset innehåller flera nya och unika lösningar för hållbar stadsbyggnad, till exempel sopsug för både handel och kontor, individuell mätning och debitering av all energi och tydlig visualisering av aktuell förbrukning. Att vi också planerar hela byggprocessen i 5D-teknik och använder Grönt byggande på bygg-platsen optimerar en låg klimatpåverkan, säger Johnny Hellman, miljöchef, NCC Property Development.

Den nya stadsdelen Hagastaden som binder samman Solna och Karolinska med Vasastaden får en levande stadsmiljö med en mix av bostäder, arbetsplatser, hotell, handel och forskning.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]