Märta Stenevi (MP) är nytt stadsbyggnadsråd i Malmö stad. Foto: Miljöpartiet
Publicerat 29 juni, 2016

Första bygguppdraget: Relationer

Regionfullmäktigeledamoten Märta Stenevi, (MP), tar över uppdraget som stadsbyggnadsråd i Malmö stad efter Karolina Skog som blev värvad till posten som Sveriges miljöminister. Hennes första prioritering är att bygga goda relationer mellan förvaltningarna.

Grattis till ditt nya uppdrag! Hur har du förberett dig inför tillträdet?

[ Annons ]

– Vi har en ständigt levande diskussion i partiet, inte minst den här delen av Sverige som har en så snabbt växande befolkning. Vi har en klok stab och mycket kunniga politiker. Mellan nomineringen och tillträdet förberedde jag mig genom att prata med så många av de här kloka människorna som möjligt om var vi står och vad vi arbetar mot.

Vad kommer du att prioritera som stadsbyggnadsråd?
– Nu prioriterar jag att lära känna förvaltningen och frågorna som är aktuella just nu, det handlar så klart om bostadsbyggande men också att bygga skolor och förskolor. För mig är det viktigt att hitta samarbeten med till exempel miljönämnden för att kunna fortsätta på den gröna tillväxtlinjen. Jag prioriterar att hitta rätt personer och bygga goda relationer med dem.

Du har ju erfarenhet av regionala frågor från ditt uppdrag som första vice ordförande i regionstyrelsen. Vilken nytta har du av det som kommunalråd i Malmö tror du?
– Jag tror att jag har stor nytta av det. Malmö är den starkaste tillväxtmotorn i Skåne  och vi lever i en tillvaro där kommungränserna inte är barriärer för människors rörlighet. Det är viktiga insikter att ha med sig i planeringen för hur man får till en god boendesituation för alla invånare.

Kommer du behöva jobba från hängmattan i sommar för att komma upp i fart?
– Nja, jag är igång för fullt nu och förbereder mig inför Almedalen. När den veckan är slut blir det lite ledigt innan arbetet drar igång i höst.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]