[ Annons ]

Alaska Fastigheter har sålt två logistikfastigheter i Högsbo och Sisjön till Estea Logistic Properties 5. Affären möjliggör ett högre tempo i utvecklingen av Sisjön.
Publicerat 6 maj, 2015

Försäljning skyndar på Alaskas utveckling i Sisjön

Alaska Fastigheter har sålt två logistikfastigheter i Högsbo och Sisjön till Estea Logistic Properties 5. Affären möjliggör ett högre tempo i utvecklingen av Sisjön.

Det underliggande fastighetsvärdet i Alaska Fastigheters avyttrade logistikfastigheter uppgår till cirka 180 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 13 875 kvadratmeter och de årliga hyresintäkterna är på dryga 15 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Affären är ett led i arbetet med att fokusera våra resurser på den pågående fastighetsutvecklingen i Sisjön. Nu kan vi öka tempot mot målet att göra Sisjön till en attraktiv mötesplats där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

Försäljningen frigör resurser för Alaskas stora fastighetsutveckling vid den norra infarten till Sisjön, alldeles intill Söderleden.

Totalt planeras det för cirka 100 000 kvadratmeter för handel och kontor. Avtal är redan tecknade med Bauhaus och Biltema om cirka 25 000 kvadratmeter. Nu intensifieras arbetet med att hitta rätt mix av hyresgäster, med verksamheter som bidrar till att göra Sisjön till en levande handels- och mötesplats.

Köparen Estea ser förvärvet som ett viktigt och bra komplement till bolagets befintliga lager- och logistikfastigheter i regionen.

– Storgöteborg inklusive Borås är ansett som ett av Sveriges absolut bästa logistiklägen och det nya förvärvet förstärker vår närvaro i det här området. Kommunikationerna till de båda fastigheterna är mycket bra med Sisjömotet och Järnbrottsmotet, som ansluter till Söder- respektive Västerleden, alldeles i närheten, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea AB.

Estea Logistic Properties 5 AB tillträdde fastigheterna den 30 april 2015. CBRE har varit rådgivare i transaktionen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]