[ Annons ]

Före detta finansminister och vd för Vasakronan. Nu är det klart att det blir Erik Åsbrink som kommer att ta över ordföranderollen från Lennart Andersson i Fasticons styrelse.
Publicerat 14 november, 2013

Förre detta finansminister blir ordförande i Fasticon

Före detta finansminister och vd för Vasakronan. Nu är det klart att det blir Erik Åsbrink som kommer att ta över ordföranderollen från Lennart Andersson i Fasticons styrelse.

I våras påbörjades jakten på en ny extern styrelseordförande till Fasticon. Nu är det klart och det blir Erik Åsbrink som övertar rollen från Lennart Andersson.

[ Annons ]

– Fasticon har genomgått en mycket positiv utveckling, även om det inte har varit någon spikrak resa uppåt. Bolaget har många duktiga medarbetare och ambitionen är helt klart att växa, både omsättnings- och lönsamhetsmässigt, säger Erik Åsbrink.

Hur kommer du själv att bidra till den här utvecklingen?
– Jag har erfarenhet av fastighetsbranschen. Jag var vd för Vasakronan i tre år på 90-talet och i dag sitter jag i styrelsen för Wallenstam och är ordförande i Alecta, som har ett stort fastighetsägande. Men fastighetskunnandet är mycket större hos de andra inom Fasticon så det är framför allt i själva styrelsearbetet jag kommer att bidra. Vad det handlar om är helt enkelt att förstärka ledningsarbetet i bolaget genom ett välstrukturerat styrelsearbete. Kanske kan jag också ge ett och annat råd om hur Fasticon ska förhålla sig till andra aktörer i branschen och i samhället i stort.

Erik Åsbrink var finansminister i den socialdemokratiska regeringen mellan 1996 och 1999. Dessförinnan var han i tre år vd för Vasakronan. Sedan han lämnade politiken har han arbetat med ett flertal olika styrelse- och rådgivningsuppdrag och i dag har han ett drygt tiotal uppdrag.

För Lennart Andersson innebär inte ordförandeskiftet någon nedtrappning.
– Nej, inte direkt. Jag fortsätter nu som arbetande vice ordförande i styrelsen med en del exekutiva uppgifter i moderbolaget och som och ordförande i ägarkonsortierådet. Nu har vi toppat styrelsen och arbetet med att sortera ut rollerna fortsätter.
Moderbolaget Fasticon Holding AB äger Fasticon AB och Fasticon Kompetens AB. Styrelserna är nu desamma i de tre bolagen

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]