[ Annons ]

Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen på Rikshem
Publicerat 8 september, 2017

Förråd blev hyresrätter – Rikshem nominerade till Årets Bygge 2018

Rikshem har omvandlat 350 förråd i området Märsta-området Norrbacka till hyresrätter. Totalt skapades 60 nya lägenheter och företaget har nu nominerats till Årets Bygge 2018.

Rikshem äger sedan tidigare hyresrätter i Norbacka, Märsta. Men bostadsbolaget såg ett behov av att erbjuda flera mindre lägenheter i området, där de i övrigt hade främst större lägenheter. Lösningen? Flytta ut förråden i mindre gårdshus och omvandla gamla förrådsytorna till hyresettor på 24-35 kvadratmeter. Idén omvandlades till byggstart på mindre än ett år. Nu är bolaget nominerade till Årets bygge 2018.

[ Annons ]

– Vi vill hitta hållbara och innovativa lösningar för att skapa fler bostäder. Processerna för att bygga nytt är ofta långa samtidigt som behovet av nyproducerade små lägenheter är stort. I Norrbacka har vi, genom att omdisponera yta, snabbt lyckats utöka antalet attraktiva och effektiva ettor, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen på Rikshem.

Priset delas ut av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och belönar projekt inom samhällsbyggnadssektorn för kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Årets Bygge omfattar alla typer av projekt i Sverige, stora som små och såväl nybyggen som ombyggnationer. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan den 19 mars 2018.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]