[ Annons ]

Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 2 juli, 2020

”Förlusten hade varit större för några år sedan”

Atrium Ljungberg hade satsat stort på årets Almedalsvecka. Nu får bolagets vd Annica Ånäs fokusera på kvartalsrapporten istället.

Hur känns det att inte åka till Almedalen i år? 

– Det är så klart tråkigt att Almedalen inte blir av. Atrium Ljungberg har under de senaste åren satsat ganska mycket på vår närvaro och hade ett fint program planerat för i år. Jag uppskattar de möjligheter till personliga samtal som Almedalen erbjuder, utöver det enorma utbudet av intressanta seminarier etc.

[ Annons ]

Vad hade du tagit upp om du åkt?

– Jag brinner för hållbar stadsutveckling. Det är alltid ett aktuellt ämne och som innehåller så många dimensioner. Från stadsplanering, hållbarhet, trygghet till lönsamhet m.m

Vilken betydelse har det rent politiskt att Almedalen inte blir av?

– Almedalen har ju länge varit den viktigaste politiska arenan vi har i Sverige så givetvis har det påverkan. Almedalen har dock under senare år skiftat karaktär till att mer vara en mötesplats för näringslivet, samtidigt som det seglat upp andra arenor där politiska samtal förs. Jag skulle säga att förlusten hade varit större för några år sedan än vad den är idag.

Vad gör du istället?

– Jag saknar inte direkt arbetsuppgifter. Vi släpper vår kvartalsrapport den 10 juni så där lägger jag mitt största fokus de här dagarna.

Tror du Almedalen blir av nästa år?

– Jag tror det. Almedalen är en viktig plats för nätverkande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]