Utställningen Jenny Nyström: Illustratör och pionjär visas den 27 oktober till den 17 februari på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm. Foto: Magnus Glans
Publicerat 26 oktober, 2018

Folkkär konst på museet

Dragana Kusoffsky Maksimovic är vd på Sven-Harrys konstmuseum som visar en utställning med den folkkära konstnären Jenny Nyström.

Hur fungerar den gamla byggmästarens och konstsamlarens visioner?

– Helt klart är byggnaden en magnet. Wingårdhs arkitektkontor skapade tillsammans med Sven-Harry Karlsson ett spektakulärt hus i mässing. Vår gyllene byggnad i Vasaparken i Stockholm har blivit en mötesplats för konsten, besökarna och boende i huset.

Vad gör det speciellt att ha utställningar just här?
– Att byggnaden är mer än ett museum. Vi vill vara en arena där konsten möter besökarna, som också inspireras av våra guidade visningar och programverksamheten som artist talks, föreläsningar och filmvisningar.

Brukar Sven-Harry själv dyka upp?
– Han är fortfarande mycket engagerad i verksamheten och är hedersledamot i styrelsen. Han missar inte en utställning. Och här har vi skapat en unik plats – en  exakt kopia av hans hem högst upp i museet. Detta gör att besökarna kan njuta av hans imponerande privatsamling precis som han en gång njöt av den.

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]