[ Annons ]

Bild: Jernhusen.
Publicerat 11 november, 2020

Foajén Årets BREEAM-byggnad

Jernhusens kontorsbyggnad Foajén i Malmö har utsetts till Årets BREEAM-byggnad i Sweden Green Building Awards. Utmärkelsen premierar hållbart samhällsbyggande.

BREEAM-byggnad delas ut av Sweden Green Building Council varje år för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande.
I år går alltså priset till Foajén, en kontorsbyggnad belägen vid Malmö centralstation med runt 700 arbetsplatser. Utöver Breeam Excellent är Foajén även certifierad enligt WELL nivå Guld, som fokuserar på människors välmående.

– Foajén är ett resultat av gott lagarbete och vi delar vinsten med alla duktiga aktörer som hjälpt oss skapa ett hållbart hus. Det här sporrar oss också att lyfta ribban ännu högre framöver, konstaterar en nöjd Freddie Bergkvist, projektutvecklingschef på Jernhusen.

[ Annons ]

Juryns motivering:
Med ett centralt läge i Malmö var fastighetsägarens ambition att skapa ett grönt och inbjudande kvarter med många mötesplatser där människor tycker om att arbeta, bo och leva. Utmärkande för Foajén har varit ett engagerat samarbete mellan byggherre och entreprenör, med ett stort fokus på att tillsammans bygga en organisation som stöder genomförande och uppföljning av certifieringen. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]