[ Annons ]

Publicerat 14 november, 2012

Flygande vandal plågar höghus – nu ska fågeln skjutas

Fasadmumsande fåglar i Järfälla lever farligt fram till nyår. Efter ett års hackande på ett höghus i Kalhäll har bostadsrättsföreningen nu beviljats tillstånd av länsstyrelsen att skjuta en fågel.

Sedan ett år tillbaka är det åtta våningar höga huset i Kalhäll favorittillhållet för hackspettarna i området. En eller flera av dem har hackat ett flera centimeter stort hål i fasaden, möjligtvis i jakt på insekter som hackspettarna tror sig höra i väggarna. Efter flera misslyckade fredliga försök att bli av med fridstörarna har bostadsrättsföreningen som äger huset nu beviljats tillstånd att skjuta en av fåglarna, det skriver tidningen Mitt i Järfälla.

[ Annons ]

Tillståndet gäller till årsskiftet. Innan dess gäller det att en viltvårdare finns på plats och kan vänta in nästa attack mot huset, fågeln får nämligen bara skjutas i samband med att den angriper huset.

Bostadsrättsföreningen har det senaste året genomfört flera reparationer av fasaden utan att kostnaderna har täckts av försäkringen. De boende i huset är nu hoppfulla om att länsstyrelsens tillstånd kan leda till att hackandet upphör.

– Vi är tacksamma för att länsstyrelsen behandlat frågan. Det här är sista utvägen, säger föreningens styrelseordförande Björn Clefalk till Mitt i Järfälla.

 

Hur gjorde ni?

Har du haft problem med djur som skadat din fastighet?
Kontakta redaktionen och berätta hur ni löste situationen.
Skicka ett e-post till redaktionen@fastighetstidningen.se 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]