Mark Levengood och Jonas Gardell placerar sig på plats ett och tre på listan över vem svenskarna helst vill ha som sin granne. Foto: Shutterstock.
Publicerat 16 augusti, 2016

Flest vill bo granne med Levengood

För andra året i rad kniper Mark Levengood förstaplatsen som Sveriges mest önskade granne.

Enligt en undersökning från Novus som gjorts på uppdrag av Hyresgästföreningen är Mark Levengood mest populär att ha som sin granne. På plats nummer två hamnar den före detta ishockeyspelaren, tillika vinnaren av SVT:s mästarnas mästare, Peter Forsberg tätt följd av Jonas Gardell på en tredjeplats.

[ Annons ]

Mark Levengood är mest populär bland kvinnor där 30 procent vill ha honom som granne jämfört med 15 procent bland männen. Förhållandet är det omvända för Peter Forsberg, som var önskegranne hos 21 procent av männen och 15 procent av kvinnorna.

De här vill svenskarna ha som granne (procent)

Mark Levengood 22

Peter Forsberg 18

Jonas Gardell 17

Prinsessan Victoria 16

Charlotte Kalla 16

Ingemar Stenmark 16

Benny Andersson 16

Tilde Paula 15

Markoolio 15

Susanna Kallur 15

Måns Zelmerlöv 14

Ernst Kirchsteiger 14

Zlatan Ibrahimovic 14

Bakgrund

Novus har på uppdrag av Hyresgästföreningen genomfört en undersökning bland allmänheten, i åldern 18 år och uppåt. Undersökningen är genomförd med hjälp av en webbaserad enkät till ett slumpmässigt urval ur Novus telefonrekryterade Sverigepanel. Antalet besvarade enkäter är 1 000. Undersökningen genomfördes mellan 16 juni-22 juni 2016.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]