Bild: Nextdoor.
Publicerat 20 maj, 2019

Fler vill lära känna sina grannar

4 av 5 svenskar vill lära känna sina grannar och skapa ett bättre kvarter. Det visar en undersökning som genomförts av Nextdoor, en app för att främja grannsamverkan, som nu lanseras i Sverige.

Över hälften av alla svenskar (52 %) vill utveckla bättre relationer med sina grannar och fyra av fem är villiga att ägna minst en halvtimme i veckan för att hjälpa sina grannar. Däremot är inte svenskarna riktigt säkra på hur de ska göra detta. Det största hindret är att över hälften (52 %) inte vet vilka insatser som behövs och hur de kan hjälpa till (36 %). Det visar en undersökning som genomförts på uppdrag av Nextdoor, ett socialt nätverk för grannar, som nu lanseras i Sverige.

[ Annons ]

Sverige är det tionde landet i ordningen att få tillgång till plattformen och företaget värderas idag till över en miljard dollar.

– I världens alla hörn finns människor som längtar efter en starkare känsla av gemenskap. Medan teknik gör det möjligt för oss att knyta an på nätet, söker människor nu mer än någonsin djupare relationer i verkligheten. Vi är glada över att kunna erbjuda en plattform som ger svenskarna möjligheten att tillsammans arbeta mot att bygga starkare och säkrare samhällen, säger Sarah Friar, CEO på Nextdoor.

I de fall svenskar umgås med personer i närområdet, sker det oftast inom ramarna för en särskild tillställning snarare än mer spontant umgänge. De vanligaste situationerna där grannar faktiskt umgås är enligt undersökningen: grillning (30 %), midsommarfirande (18 %), kräftskiva (13 %) och att vara tomte åt grannen på julafton (7 %).

– Det känns speciellt att lansera just i Sverige. Svenskar kan vara lite reserverade mot nya människor, samtidigt som över hälften anger att de vill utveckla relationer med människor i närområdet, där 20 % av dessa dessutom vill träffa nya vänner. Vi känner oss hemma här eftersom Sverige ända sedan Ericssons första dagar har tillhört de mest tekniskt innovativa länderna i världen, säger Sarah Friar.

Om Nextdoor
Nextdoor är ett privatägt företag med säte i San Francisco med stöd från framstående investerare, inklusive Benchmark Capital, Greylock Partners, Kleiner Perkins, Axel Springer och andra.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]