Nu gör Akademiska Hus och ByggVesta en satsning på Campus Flemingsberg. 650 studentbostadskontrakt fördelat på drygt 500 lägenheter blir planeras.
Publicerat 5 september, 2013

Fler studentlägenheter byggs på campus Flemingsberg

Nu gör Akademiska Hus och ByggVesta en satsning på Campus Flemingsberg. 650 studentbostadskontrakt fördelat på drygt 500 lägenheter blir planeras.

Akademiska Hus bidrar nu till att öka utbudet av studentbostäder genom att teckna avtal med ByggVesta för att ändra detaljplanen för två byggrätter på cirka 26 500 kvadratmeter på Campus Flemingsberg i Huddinge. När en ny detaljplan antas, som möjliggör byggandet av student-och forskarbostäder, får ByggVesta rätt att köpa marken av Akademiska Hus. Det bedöms kunna ske under 2014.

[ Annons ]

– Stockholm är en av Europas främsta kunskapsstäder. För att kunna locka de bästa talangerna till regionens universitet och högskolor behövs fler studentbostäder. Därför gör vi denna satsning på studentbostäder på Campus Flemingsberg, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm och tillika ordförande för styrgruppen för Studentbostadsmässa 2017.

Den aktuella marken ligger på campusområdet. Antalet studentbostäder beror på utformningen av den nya detaljplanen men bedöms kunna uppgå till drygt 500 lägenheter. Dessa fördelas mellan studenter och forskare. De flesta lägenheterna är 1:or och 2:or men det finns även några 3:or och 4:or, vilket möjliggör så kallade kompiskontrakt där flera hyresgäster delar på hyran.

– Projektet är en viktig del i Huddinge kommuns ambition att bygga 1000 nya studentbostäder på gångavstånd till de tre högskolor och universitet som finns i Flemingsberg. Flemingsberg växer och planer finns för över 5000 nya bostäder, nya utbildningsplatser och ett nytt regionalt centrum, säger Daniel Dronjak Nordqvist, kommunstyrelsens ordförande (M) i Huddinge kommun.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]