[ Annons ]

I den nya stadsdelen Kista Äng bygger SKB just nu 152 kooperativa hyresrätter som står färdiga för inflyttning 2025. Foto: SKB/Peter Svahn
Publicerat 11 september, 2023

Fler kooperativa hyresrätter på gång

SKB fortsätter att satsa på byggandet, trots rådande kris. Fler än 300 lägenheter är på gång, och kommer läggas till de 128 färdiga kooperativa hyresrätter som blev inflyttningsklara i somras.

I den nya stadsdelen Kista äng, strax norr om Kista centrum, är 152 kooperativa hyresrätter under byggnation just nu. Lägenheterna varierar i storlek mellan ett och sex rum och kök.

I bottenvåningen blir det lokaler för bland annat restaurang, café och områdeskontor för egen fastighetsskötare. Dessutom kommer bastu och relaxrum att finnas, kvarterslokal och hobbyrum för medlemmarna, samt elcykelpool och möjlighet till cykeltvätt. Första inflyttning är planerad till 2025.

[ Annons ]

På östra Södermalm, där SL:s bussdepå tidigare låg, bygger SKB kvarteret Ananasen med 153 lägenheter. Husen blir åtta till nio våningar, och även här består lägenheterna av ett till sex rum. Några studiolägenheter har egen entré och trappa mot gatan och i kvartershörnen på bottenvåningen finns kommersiella lokaler.

Och i somras var det inflyttning för SKB-medlemmar i 128 nya kooperativa hyresrätter i Hagastaden, som en del av SKBs ambition att löpande bygga nya kooperativa hyresrätter i Stockholm.

– Precis som vi alltid har gjort så ­fortsätter vi att bygga, även när tiderna blir sämre. Det har vi gjort i tidigare lågkonjunkturer och det fortsätter vi med även nu. Tack vare vår upplåtelseform kan vi återinvestera vårt överskott för att utveckla verksamheten. Vi kan därför bygga både i låg- och högkonjunktur, kommenterar SKBs vd Ingrid Gyllfors.

Läs även Fastighetstidningens intervju med Ingrid Gyllfors och målet att SKB ska bygga minst 200 bostäder per år.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]