[ Annons ]

Publicerat 12 september, 2023

Fler känner sig trygga i Rinkeby

Den upplevda tryggheten bland boende under kvällar och nätter har ökat. Det enligt Victoriahems kundundersökning.

Företaget AktivBo gör årlig undersökning där Victoriahems hyresgäster i Rinkeby bland annat får svara på hur de upplever sitt område utifrån trivsel- och trygghetsaspekter. I år uppgav 74 procent att de känner sig trygga i sitt område på kvällar och nätter. Det är en ökning med 10 procentenheter sedan 2022.

Monika Biela, områdeschef för Victoriahem i Rinkeby, menar att det är ett resultat av ett systematiskt trygghetsarbete i samverkan med andra lokala aktörer.

[ Annons ]

– Vi samverkar med kommunen, polisen, lokala föreningar och fastighetsägare. Tillsammans genomför vi bland annat trygghetsvandringar och aktiviteter för barn och unga, säger Monika Biela.

Undersökningen visar också att andelen hyresgäster som känner sig trygga i sitt trapphus har ökat med 11 procentenheter sedan 2022.

Här har bolaget arbetat aktivt för att personal ska synas oftare i både bostadsområdet och i trapphusen nu.

– Alla som arbetar är noggranna med att ha kläder med Victoriahems logotyp på sig. Även entreprenörer har arbetskläder med logotyp på. Vi har också en jour som åker ut så fort något inträffar, säger Monika Biela.

Namn och titel på Victoriahems personal finns på tavlor i trapphusen och förvaltningen sätter oftare upp aviseringar med information i trapphusen, som ett sätt att stärka känslan av närvaro.

Undersökningen från AktivBo visar också att 76 procent av de boende trivs i sitt område, vilket är en ökning med 7 procentenheter sedan 2022.

 – Det är väldigt roligt. Vi vill bygga gemenskap och trivsel och anordnar ofta områdesdagar och fikaträffar för våra hyresgäster. När man känner sina grannar och oss som arbetar här, ökar chansen att man trivs och känner sig trygg, säger Monika Biela.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]