[ Annons ]

200 studentbostäder ska byggas i Göteborg. Inflyttning är planerad till 2028. Foto: JM
Publicerat 18 april, 2023

Fler delningsbostäder till studenter i Göteborg

I samarbete med JM ska Colive utveckla studentbostäder med hållbarhetsprofil. Det rör sig om minst 200 delningslägenheter i Gamlestaden i Göteborg.

Nyligen tecknade JM ett avtal med Göteborgs stad om planläggning av ny bebyggelse för cirka 150 studentbostäder i Gamlestaden. Nu blir det ännu fler, efter att ett samarbete ingåtts med Colive. Företaget erbjuder delningslägenheter med gemensamma kök, vardagsrum och sociala ytor, och samarbetet möjliggör minst 200 studentbostäder.

– Det behövs fler studentbostäder i Göteborg så vi är såklart glada över att kunna erbjuda fler än vad vi tidigare planerat för. Dessutom är delningslägenheter helt i linje med projektets hållbarhetsinriktning. Vi kan minska mängden material, hushållsmaskiner och vitvaror kan samnyttjas samt en mer hållbar livsstil främjas, säger Kristina Gatel, affärsutvecklare på JM i region väst, i en kommentar.

[ Annons ]

Hösten 2022 öppnade Colive sin första så kallade coliving-hubb på Kallebäcks terrasser i Göteborg, då i samarbete med Wallenstam. Den nybyggda coliving-hubben kommer att ha en stark hållbarhetsprofil med delade ytor som uppmuntrar till boendegemenskap och en hög grad av återbruk i hela projektet.

– Det är väldigt roligt att vi får chansen att fortsätta vår etablering i Göteborg, den här gången tillsammans med JM. När vi öppnade vår första coliving-hubb i Göteborg under hösten hade vi över 1000 sökande till de 121 platser vi kunde erbjuda, så efterfrågan är uppenbart stor. Vi planerar för fler samarbeten med etablerade bostadsutvecklare runtom i landet, kommenterar Colives medgrundare och VD, Katarina Liljestam Beyer.

För delningsbostäderna förväntas detaljplanearbetet att påbörjas till sommaren 2023, och planen är att de första hyresgästerna kan flytta in under år 2028.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]