[ Annons ]

Visionsbild: Tovatt Architects and Planners AB.
Publicerat 26 juni, 2018

Flemingsberg får 450 nya student- och forskarbostäder

450 nya student- och forskarbostäder, lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet samt en förskola ska bli verklighet i Flemingsberg.

Kommunstyrelsen i Huddinge har fattat beslut om att teckna ett intentionsavtal med Byggvesta och Stiftelsen Clara för del av fastigheten Grantorp 2:32 och med Stiftelsen Clara för fastigheten Blicka 3. Samtidigt beslutades att arbetet med en ny detaljplan inom universitetsområdet ska inledas.

[ Annons ]

– En ny detaljplan inom universitetsområdet gör det möjligt att bygga både nya student- och forskarbostäder samt nya lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet. Flemingsberg är ett nav för forskning, utbildning och arbetsplatser och jag är glad över att vi genom detta beslut kan bidra till akademiernas utveckling, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Den nya detaljplanen beräknas vara klar för antagande av kommunfullmäktige hösten 2020. Enligt en förstudie kommer detaljplanen medföra att det totalt blir cirka 2 000 boenden inom universitetsområdet. Därför ska också behovet av en förskola för 80-100 barn undersökas i detaljplanearbetet. Under detaljplanearbetet kommer ett exploateringsavtal upprättas mellan Huddinge kommun, Stiftelsen Clara och ByggVesta. Det tecknas i samband med antagande av detaljplanen och reglerar bland annat hur detaljplanen genomförs.

– Byggvesta är stolta över att få vara en del i utvecklingen av Campus Flemingsberg genom att bygga fler student- och forskarbostäder intill vårt befintliga projekt. Vi är tacksamma för det goda samarbetet vi har med Stiftelsen Clara och Huddinge kommun som möjliggör den här utvecklingen. Detta är en stor satsning som går i linje med vår intention att bygga stad och campus med långsiktighet i fokus, säger Anna Maria Sjölin, projektledare, Byggvesta.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]