[ Annons ]

Nya boplatser för fåglar och fladdermöss i Lund. Foto: Lunds kommun.
Publicerat 13 december, 2016

Fladdermöss och fåglar får nya boplatser i Lund

Nu har fåglar, fjärilar, fladdermöss och insekter bättre förutsättningar att hitta en boplats i Lund. Kommun har nämligen tillsammans med Akademiska Hus och Lunds Universitet etablerat ett 40-tal holkar på campus-området.

Holkarna är byggda av studenter vid den internationella masterutbildningen Hållbar stadsgestaltning vid Arkitektskolan i Lund. De har placerats ut längs med gröna stråk, i buskage och träd.

[ Annons ]

– Syftet med holkarna är att öka den biologiska mångfalden och bidra till en mer hållbar miljö. Campusområdet är en spridningskorridor för arter inom Lund, från Brunnshög till Botaniska trädgården och vidare till Stadsparken, säger Lovisa Bergsten, projektledare för Holkprojektet.

Den 14 december klockan 13.30 invigs de nya holkarna i A-husets foajé på Campus. Medverkar gör Emma Berginger (MP), kommunalråd och ordförande tekniska nämnden, Elin Gustafsson (S), kommunalråd och ordförande i studentrådet, Claes Nilén, miljöchef Lunds universitet, Louise Lövenstierne, universitetsadjunkt vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö och Li Lövehed, klimatstrateg vid Akademiska Hus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]