Publicerat 8 september, 2021

Fitch nedgraderar Evergrande – Ser risk för default

Fitch Ratings sänker kreditvärdigheten för China Evergrande Group och två av dess dotterbolag till CC från CCC+, ett betyg som innebär att risken anses vara på "väldigt höga nivåer".

Nedgraderingarna kommer efter att bolaget, som är världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, tampas med att omstrukturera sina stora skulder.

Regulatorer har varnat för att Evergrandes skulder på 1,97 biljoner yuan (304,8 miljarder dollar) kan ge upphov till större risker för landets finansiella system om de inte stabiliseras.

"Nedgraderingen återspeglar vår uppfattning att en "default" förefaller trolig. Vi tror att kreditrisken är hög med tanke på snäv likviditet, minskande kontrakterad försäljning, tryck för att hantera försenade betalningar till leverantörer och entreprenörer och begränsade framsteg när det gäller avyttring av tillgångar," skriver Fitch.

Förra veckan krävde två stora fordringsägare i Evergrande att få omedelbar återbetalning av vissa lån efter att man oroat sig för bolagets ekonomiska hälsa.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]