Konstverket Arkitecta skulptura av Bertil Herlov Svensson har stått i Fisksätra sedan 1974.
Publicerat 5 december, 2016

Filmisk konst ska lyfta Fisksätra

Med nya konstverk hoppas Stena Fastigheter skapa ett vackrare och trivsammare Fisksätra. Nu utlyser bolaget fyra skissuppdrag för konstnärer och kreatörer.

Det är tillsamman med Nacka kommun och projektet Smart Kreativ Stad som Stena Fastigheter har utlyst fyra skissuppdrag för yrkesverksamma konstnärer samt kreatörer från filmbranschen som arbetar med rörlig bild, ljud, ljus, media, scenografi med mera.

[ Annons ]

– De konstnärliga gestaltningarna ska vara en unik del av Fisksätra och en mötesplats som stimulerar till samtal och reflektion för boende och besökare i alla åldrar och från olika kulturer. Gestaltningarna ska förhålla sig till Fisksätras miljö och arkitektur och bidra till platsens identitet på ett nytänkande sätt, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

”Gestaltningarna ska knyta an till teman som repetition, mönster rytm, tillvarons märkliga upprepningar och stadens osynliga mönster”, heter det i uppdragsbeskrivningen.

Stena Fastigheter har sedan tidigare satsat på ett stort utbud av konst i sina bostadsområden med tanken att det ska bidra till och miljöer där människor trivs och vill bo kvar länge.

– Vi har också en ägare som är väldigt konstintresserad och som uppmuntrar till konstnärlig utsmyckning av våra bostadsområden, säger PG Sabel.

Smart Kreativ Stad är ett projekt med fokus på rörlig bild, digitala media, innovation och stadsutveckling i Stockholmsregionen. Projektet drivs av Filmregion Stockholm–Mälardalen.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]