Mona Finnström och Anni Carpelan
Publicerat 27 september, 2018

Film ska locka praoelever till fastighetsbranschen

Rinkebyskolans samarbete med fastighetsbranschen har blivit en succé. Nu vill Fastigo sprida budskapet vidare och lanserar en film som ska få fler företag i branschen att inse vikten av att ta emot praoelever.

I tre år har ett antal företag i fastighetsbranschen i Stockholm tagit emot praoelever från Rinkebyskolan. Resultatet har varit lyckat hos både arbetsgivare och elever. På fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo tror man att praoelever delvis kan lösa problemen med rekrytering som finns i branschen.

[ Annons ]

– Fastighetsbranschen har ett stort rekryteringsbehov och hur vi klarar generationsskiftet är en avgörande fråga för vår branschs framtid. Det är många företag som konkurrerar om samma kompetens och här gäller det att jobba långsiktigt. Därför tyckte vi att prao är en bra väg att nå framtidens arbetskraft, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

För att sprida budskapet om praoplatser har Fastigo tagit fram en film där man både beskriver fördelarna med att ta emot praoelever och försöker få kommande elever att se fastighetsbranschen som ett alternativ.

– Med filmen vill vi visa att både elever och fastighetsbolag har mycket att vinna på prao. Vi hjälper skolan och eleverna med praoplatser, samtidigt som vi visar upp vad arbete inom branschen innebär och vilka möjligheter som finns. Vem vet, någon av dessa skolelever kanske blir en framtida medarbetare på ett företag inom fastighetsbranschen, säger Anni Carpelan, utvecklingschef på Fastighetsägarna Stockholm.

Filmen ska nu först spridas till företag och skolor i Stockholmstrakten, där närmare 20 000 elever ska ut på prao. Steget därefter blir att skicka ut filmen till fastighetsbolag i hela Sverige, och då handlar det om hela 225 000 elever.

– Ett enskilt företag eller en enskild bransch kan inte lösa hela behovet av praoplatser, men alla kan göra något. Fastighetsbolagen finns och verkar där människor bor och lever. Vi är en del av människors vardag och därför känns det väldigt naturligt att vara med och bidra i det lokala samhället, säger Anni Carpelan.

Här kan du se filmen:

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]