Publicerat 16 februari, 2017

Fiktion blir till verklighet 

När området Kvarnbacken i Järfälla utanför Stockholm planeras är det fiktiva berättelser om platsen som ska stå till grund för dess utformning. 

Jakten på en sällsynt Pokémon, en historisk tillbakablick till vikingatiden eller en livsberättelse från någon av de framtida invånarna i Järfälla kommun. När området Kvarnbacken ska byggas är det endast fantasin som sätter gränser.

[ Annons ]

För att fler ska ha möjlighet att påverka hur platsen kommer att utformas har projektet Kalejdohill utlyst en internationell novelltävling där de vinnande bidragen har möjlighet att inspirera till platsens historia innan den ens har färdigställts. Ambitionen är att låta berättelserna skapa platsen, och inte tvärt om.

Mia Lundström, projektledare för Kallejdohill, är förväntansfull för hur resultatet kan komma att bli.

– Kanske kommer vi på att platsen Kvarnbacken kan användas till något helt annat än vad vi tänkt oss från början. Genom berättelserna hoppas jag att vi kan få in just sådana nytänkande idéer. Exakt vad det kan vara har jag ingen aning om – men jag hoppas att vi kommer få in många spännande bidrag, säger Mia Lundström.

Den 1 april är sista dagen att skicka in ett bidrag till tävlingen ”Design a Story”. De tre vinnande bidragen kommer att tillkännages den 28 april. Fram till dess hålls alla tävlande anonyma inför juryn.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]