Hanna Candell från Helsingborg Citysamverkan och Ann-Charlotte Wedelsbäck från Helsingborgs stad. Foto: Helsingborgs stad
Publicerat 13 oktober, 2017

Fem nya Purple flag-städer utsedda

Maria torg i Helsingborg har fått utmärkelsen Purple flag, efter ett års arbete med att skapa en bättre och tryggare kvällsupplevelse efter klockan 17:00.

Helsingborgs Citysamverkan, som ägs av Helsingborgs stad, de kommersiella fastighetsägarna och Cityföreningen, inledde satsningen mot en Purple flag-certifiering 2016. Nu, efter ett års arbete, står det alltså klart att projektet är i hamn.

[ Annons ]

– Tryggheten är en av våra viktigaste framtidsfrågor, staden arbetar aktivt för att göra Helsingborg till en tryggare plats. Purple Flag-certifieringen är ett viktigt steg för att stärka tryggheten under kvälls- och nattetid, och det är särskilt glädjande att det sker i nära samarbete med Citysamverkan, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Projektledare har varit stadsbyggandsförvaltningens Ann-Charlotte Wedelsbäck. Det hela startade med en nattvandring för att få en bild av området under kvälls- och nattetid.

Nu när certifieringen är ett faktum är det förstås glada miner i Helsingborg.

– Det är roligt att få en stämpel på att projektet har varit lyckat. Nu börjar det riktiga arbetet, att genomföra de förbättringar och åtgärder vi har identifierat. Om två år är det dags för omcertifiering baserat på hur väl vi har lyckats med det vi tagit fram i handlingsplanen, säger Hanna Candell, VD Helsingborg Citysamverkan.

Även Örebro, Karlskoga, Oskarshamn och Örnsköldsvik fick sina första Purple flag-certifieringar under ceremonin.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]