Publicerat 10 december, 2018

Fastighetstidningen nr 8 ute nu

I detta nummer reder vi ut begreppen kring hållbart fastighetsföretagande, träffar Stockholm stads nya stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson, samt tittar in hos spelutvecklaren Massive som nyligen blivit fastighetsägare. Vi undersöker även hur kommersiella hyror påverkas av e-handeln.

Du kan läsa hela papperstidningen i vårt digitala arkiv. Här är ett axplock av av innehållet från detta nummer:

[ Annons ]

Hållbart trassel
Ett hållbart fastighetsföretagande handlar om så mycket mer än att förvalta på ett energieffektivt sätt. En tydlig trend är att många mindre bolag gör avtryck – inte minst inom social hållbarhet. Men det kan vara svårt att överblicka alla regler och standarder.

Uppdrag bostad
Joakim Larsson har en tuff uppgift. Stockholm växer och fler bostäder behövs. Samtidigt viker byggkonjunkturen. Nu ska han bygga vidare på en stad där viljorna är många och kampen om marken blir allt hårdare. Men det är i rikspolitiken de största problemen finns anser han.

E-hyra – nya köpmönster kräver nya hyresmodeller
Intäkterna flyttar till e-handeln och frågan är hur hyran ska sättas på uthyrda butiksytor. Fastighetsägare talar om att hitta modeller som tar betalt för exponering, men Svensk Handel ser helst att hyran sänks.

En ny spelare i stan
I de spel som företaget Massive Entertainment utvecklar skapas det hela tiden helt nya rollkaraktärer. Men att axla fastighetsägarskapet var en helt ny roll för projektledaren Louise Tham.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]