[ Annons ]

Publicerat 12 november, 2018

Fastighetstidningen nr 7 2018 ute nu!

Vi träffar bland annat tre riksdagsledamöter från förorten som söker nya vägar för att integrera svenska utanförskapsområden. Vi blickar framåt med Mats Egelius, arkitekt och partner på White Arkitekter.

Vi besöker även Helsingfors där det avreglerade hyressystemet gör att du kan få ett förstahandskontrakt på 15 minuter. Sedan träffar vi Per Gawelin, före detta svensk fotbollsspelare och landslagsman, om hans roll som vd för region Mitt Castellum.

[ Annons ]

Ett axplock från detta nummer:

Rätt spår för orten
De har lyckats ta sig in i politikens finrum. Nu laddar förortens representanter i riksdagen för att förändra vår syn på områdena de kommer från. Hur vi klarar att integrera utanförskapsområdena är en ödesfråga för hela Sveriges framtid.

Framåtblick
Vi går mot ett bättre och mer kundanpassat byggande. Det menar Mats Egelius, arkitekt på White som har ritat tusentals bostäder sedan slutet av 70-talet. Men han sörjer att platser för gemenskap fått ge vika i jakten på säljbar yta.

I avreglerat land
Allt oftare nämns avreglering av hyresmarknaden som en av flera åtgärder för att öka fastighetsägares motivation till att investera i fler hyresrätter. I Finland har man mer än tjugo års erfarenhet av en fri marknad vid sidan av den subventionerade och det finns fastighets-ägare som satsat rejält på nya hyreslägenheter.

Andra halvlek för lagspelaren
För Per Gawelin byttes allsvensk fotboll och landslagsdrömmar mot en offensiv roll i fastighetsbranschen. Han står bakom den största satsningen hittills för fastighetsbolaget Castellum.

Detta och mycket annat går dessutom att läsa digitalt i arkivet på Fastighetstidningen.se.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]