Du kan läsa hela numret som PDF här."> Du kan läsa hela numret som PDF här."> Fastighetstidningen nr 7 2017 ute nu! – Fastighetstidningen
Publicerat 8 november, 2017

Fastighetstidningen nr 7 2017 ute nu!

I det nya numret av Fastighetstidningen kan du läsa om feministisk stadsplanering och hur legaliseringen av marijuana i delstaten Colorado har fått fastighetspriserna att skjuta i höjden. Vi diskuterar artificiell intelligens och dess potentiella inverkan på fastighetsbranschen med Anne Håkansson på KTH samt träffar även Eva och Peter Lindstén som tillsammans driver nybyggnadsprojektet Valla Berså i Linköping, en miljöcertifierad flerbostadshus i massivträ. Du kan läsa hela numret som PDF här.

[ Annons ]


Stadsplanering på lika villkor
Begreppet feministisk snöröjning blev snabbt utskrattat när snöröjningen inte fungerade i Stockholm förra vintern. Men det är hög tid att ploga nya vägar för en jämlikare och smartare stad. Alla ska känna sig trygga, trivas och få utrymme i staden.
 

Höga priser
Fastighetspriserna i den amerikanska delstaten Colorado är höga. På marijuana. Sedan drogen legaliserades här har fler flyttat hit. Nu har forskare räknat ut hur mycket den liberala
drogpolitiken har höjt huspriserna.
 

Smak för trä
För snart 30 år sedan förhandlade Eva Lindstén med Peter Lindstén om ett exploateringsavtal. Några år senare blev de ett par. Och efter en tid tog Eva över som vd för Lindstén Fastigheter. Idag är de i full gång med att bygga ett runt hus, helt i massivträ.
 

Intelligenta hus samlar sin data
Det pratas ofta om artificiell intelligens (AI) och machine learning. Men vad är det? Och hur kan teknikerna appliceras på fastighetsbranschen?
 

Marknadshyror i rättvisans namn
En linje 2 för marknadshyror: ”Avveckla hyresregleringen! Men med förnuft”. Möt de
socialdemokratiska nationalekonomerna Emil Bustos och Elis Örjes som hävdar att det krävs marknadshyror för ökad jämlikhet på bostadsmarknaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]