[ Annons ]

Fastighetstidningen nr 6 2019
Publicerat 25 november, 2019

Fastighetstidningen nummer 6 ute nu!

I detta nummer av Fastighetstidningen intervjuar vi Fredrik Reinfeldt och Sveriges meste bostads-twittrare Johan Braw. Vi bokade en kontorsplats på Wework i Stockholm för att undersöka coworking som affärsidé, samt gör ett djupdyk i trygghetsfrågan – och visar hur flera positiva krafter i samhället är på väg att vända de negativa trenderna.

Det går inte att locka ur Fredrik Reinfeldt en kommentar om skjutningar och gängkriminalitet som dominerat höstens debatt. Däremot talar han mer än gärna om sitt arbete i Centrum för AMP och hur det går att möta otryggheten genom att aktivera gator och torg. Ett arbete där han vill att fastighetsägare ska ta plats.

[ Annons ]

Sedan bokade vi en kontorsplats på Weworks kontor i Stockholm för att testa på coworking. Är affärsmodellen här för att stanna?

Ett axplock ur tidningen:

Så vänds utvecklingen
Framtiden målas ofta i mörka färger. Men verkligheten är mångfacetterad. Här möter du några goda exempel som kan bidra till att vända utvecklingen i landets utsatta områden.

Digitala Containrar
Johan Braw vill att allmännyttan ska locka fram innovationer. Fastighetstidningen pratar digitalisering, bostadsbrist och megatrender med Sölvesborgshems vd. Sveriges meste bostadstwittrare är inte rädd för att sticka ut hakan.

Delade ytor – delade meningar
Coworking, med flexibla och kortare kontrakt, är en växande trend på kontorsmarknaden. Enligt experterna är affärs-modellen här för att stanna. Men det råder delade meningar om hållbarheten.

”De flesta vill ha lugn och trygghet”
Brottslighet och krav på fler poliser har dominerat politiken i höst. Fredrik Reinfeldt vill möta otryggheten genom att aktivera gator och torg. Såväl kommuner och medborgare som fastighetsägare behöver vara med.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]