[ Annons ]

Publicerat 26 oktober, 2020

Fastighetstidningen nr 5 2020 ute nu!

SEB:s hållbarhetsexpert Marie Baumgarts menar att EU:s taxonomiförordning kommer att spela en avgörande roll i den gröna omställningen.

Ett axplock ur tidningen:

Framtidens kontor
Det går bra för coworking just nu. Men det på en rätt skakig marknad. Häng med till framtidens kontor där allt kan ske.

[ Annons ]

Hemma är pest
Kontorslokaler som gapar tomma i coronapandemins spår väcker frågan om vi någonsin kommer återgå till det gamla sättet att jobba. Men hemmajobbet kan vara lika mycket frihet som förbannelse.

Här växer det nya gröna fram
Coronakrisen är en akut kris. Men det är klimatkrisen också. Marie Baumgarts, hållbarhetsexpert på SEB, berättar om hur den nya EU-gemensamma taxonomin kommer spela en avgörande roll i den gröna omställningen.

Vi mäter allt mer
Fokus riktas allt mer mot mjuka värden i förvaltningen och behovet av att mäta hur nöjda hyresgästerna är ökar. I första hand för att förbättra verksamheten men också ett sätt att höja värdet på sina bestånd.

Eget behov födde HomeQ
När Hedi Kurda träffade sin blivande fru Farah Sohrabi ville de flytta till en större lägenhet. Krångligt tyckte Hedi och så föddes HomeQ, en tjänst som gör jobbet lättare för hyresvärdarna.

Dykare gör historisk räddningsaktion i city
I november 2017 drabbades fastigheten Vildmannen 7, på Biblioteksgatan i Stockholm, av en omfattande brand. Hela byggnadens innandöme totalförstördes. Sedan dess har arbetet till största del fokuserat på att rädda den anrika fasaden i roslagssandsten. Nu har arbetet att bygga upp ett helt nytt modernt innandöme inletts. En inte helt okomplicerad manöver.

Du hittar både det nya numret, och gamla nummer, av Fastighetstidningen här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]