[ Annons ]

Publicerat 7 oktober, 2019

Nytt nummer ute nu!

Nu finns ett nytt nummer av Fastighetstidningen ute. Vi besöker bland annat Skellefteå, där batteritillverkaren Northvolt just nu genomför en av de största industrietableringarna i svensk historia – och där hela staden byggs om som följd.

Vi lät även 5 experter sia om framtida innovationslösningar som kan komma att förändra branschen, samt vilka de tror blir först. Vi ställer även 4 hållbarhetschefer mot väggen angående byggprocessernas klimatbelastning, samt får en inblick i Riksarkitekten Helena Bjarnegårds vardag.

[ Annons ]

Ett axplock ur tidningen:

Kraftsamling
Skellefteå gräver guld igen. När batteritillverkaren Northvolt kommer till stan är det inte bara en fabrik som ska uppföras. Nu byggs hela staden om.

Nu fokuserar vi på byggandet
Ett ökat fokus på byggprocessens klimatbelastning kastar ett helt annat ljus på fastighetssektorns hållbarhet. Vi samlade tre hållbarhetschef, och en blivande, för ett samtal kring de utmaningar de står inför.

Ägarhyrlägenheten
Länge en trög produkt, men med en bostadsrättsmarknad som mattas av riktar bostadsbolagen blickarna mot ägarlägenheten. Och köparna ser möjligheten att bli hyresvärdar på en het hyresmarknad.

Riksarkitekten som älskar komplexa problemställningar
Hon tycker om komplexitet och organisation – en bra förutsättning för att få ansvariga inom samhällsbyggnad att gå åt samma håll. Möt Helena Bjarnegård, Sveriges första riksarkitekt.

Du hittar även hela nummret i vårt digitala arkiv.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]