[ Annons ]

Publicerat 2 september, 2019

Fastighetstidningen nr 4 2019 ute nu!

Ett nytt nummer av Fastighetstidningen är här. Här vänder vi strålkastarljuset mot Fastighetsägarna Sveriges vd Reinhold Lennebo – som nu suttit 10 år vid rodret – om den förändringsresa som organisationen och hela branschen genomgått under hans tid som vd.

Vi tittar även på hur våra städers kulturella utveckling och fastighetsbranschens ökade involvering i den. Du kan även läsa om vad nationalekonomen Fredrik Kopsch tror om hyresrättens framtid.

[ Annons ]

Ett axplock ur tidningen:

Nya värden i staden
Fastighetsbranschen engagerar sig i hur konst, kultur och kreativitet kan bidra till städernas utveckling. Men det innebär också att gränser mellan privat och offentligt suddas ut. Här möter du tankar om denna utveckling.

Det rätta för hyresrätten
Långa köer, svarthandel och ett ständigt minskande utbud på grund av ombildningar – hyresrätten har ofta utmålats som ett sorgebarn i debatten. Nationalekonomen Fredrik Kopsch tror att lösningen ären avreglering, även om det innebär att trampa på en del ömma tår.

Samhällsaktör eller särintresse?
Tio år har gått sedan Reinhold Lennebo blev vd för Fastighetsägarna Sverige. Tio år av förändringar. ”Det är roligt att se att många av våra förslag fått fäste påden politiska agenda”, säger Reinhold Lennebo i Fastighetstidningens utfrågning.

Byggdirektören som anser att ansvar ska löna sig
Carin Stoeckmann, vd Byggmästar’n i Skåne är ny ordförande i Sveriges Byggindustrier. Hennes budskap till branschen är att öka digitaliseringen och ge bättre förutsättningar för sund konkurrens.

Du hittar även hela nummret i vårt digitala arkiv.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]