Publicerat 18 maj, 2020

Fastighetstidningen nr 3 2020 ute nu

Coronapandemin har fått världen att stanna upp. Hur städernas framtid påverkas av detta vet vi ännu inte. Men vi lät ändå några profiler ur branschen sia om framtiden. Dessutom har utredningen om en av svensk politiks största vattendelare – fri hyressättning vid nyproduktion – påbörjats. Detta och mycket annat kan du läsa om i detta nummer av Fastighetstidningen.

Läs hela numret och tidigare nummer av Fastighetstidningen här.

Utredning som skakar om
Nu är den igång, utredningen om fri hyressättning i nyproduktion. Så gott som hela det politiska Sverige har haft åsikter. Men vad är det som gör att utredningen får partier och lobbyister att skälva?

[ Annons ]

Staden efter pandemin
Pandemin fördunklar allt och man ser staden som en annan. Man minns det som man en gång tyckte var så levande, vibrerande och vackert. Kommer det att bli så på riktigt igen? Eller är detta virus och social distansering dödsstöten för den täta staden så som vi känner den? Fast å andra sidan, där pandemin har fördunklat uppfattningen så kan den också sätta staden i ett nytt, möjligen hoppfullare ljus. Fast egentligen vet vi ju ingenting. Nyfikenheten tog ändå överhanden. Vi lät några i branschen göra en spaning och våra fotografer ta bilder på lagom distans.

Statistik med bristsjukdomar
Bostadsbrist är inget exakt begrepp och på marknaden råder osäkerhet om hur många bostäder som egentligen behövs och vem som kan betala för att få en ny bostad. Nu vill regeringen att Boverket tar fram bättre statistik och verktyg för att bringa klarhet.

Akut omställning
Erfarenhet och lugn. Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan, lyckades på rekordknapp tid styra ett gigantiskt projekt i hamn. På 14 dagar byggdes ett sjukhus med 600 vårdplatser.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]