[ Annons ]

Publicerat 16 april, 2018

Fastighetstidningen nr 3 2018 ute nu

Nu kan du läsa det nya numret av Fastighetstidningen. Där gör vi bland annat: en djupdykning i materialfrågor och dess klimatpåverkan, åker till Göteborg och Hamburg för att studera byggemenskaper, besöker Emma Fredriksson hos Atrium Ljungbergs nya huvudkontor samt intervjuar Adora Svitak på världens största fastighetsmässa, Mipim.

Hela tidningen kan även läsas digitalt här. Här nedan är några smakprov från Fastighetstidningen nr 3 2018:

[ Annons ]

Byggherrar 2.0
De är unga familjer i storstäderna, de vill själva skapa ett boende till en lägre kostnad. De tänker hållbarhet och vill ha en social samvaro. Möt den nya tidens byggutvecklare – byggemenskapen. En trend som kan bli det tredje benet på bostadsmarknaden.

Framtidsvisionär
Att bygga framtidens städer innebär stora utmaningar. För att planera våra stadsmiljöer måste branschen lyssna på den unga generationen som ska bo och leva i den. Det är 21-åriga Adora Svitak, författare och talesperson för unga, övertygad om.

Inbyggd omtanke
Materialfrågorna hamnar allt mer i fokus, men det är betydligt större fokus på att hitta former för återbruk än att skärpa reglerna för produkternas kemiska innehåll.

Passionerad byggare
Förändringarna kommer aldrig att gå så långsamt som den gör nu, menar Emma Henriksson på Atrium Ljungberg och gör sig redo för framtidens hållbara affär. Lösenorden är samarbete, nyfikenhet och snabba fötter.

Stadsutveckling viktig för levande landsbygd
Det som nyligen presenterades som en kursomläggning av landsbygdspolitiken är trots allt ganska traditionella satsningar som bredbandsutbyggnad och turism. Samtidigt höjs all fler röster för stadens roll även i glesbygd. Här är tre exempel på stadsutveckling i den mindre skalan.

Trådlös ventilation
Allt mer teknik kommunicerar trådlöst, numera även byggnadsventilation. Utan signalkablar blir det enklare att installera, och ger flexibilitet när man bygger om och kundanpassar lokaler.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]